«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» Νίκος Καζαντζάκης.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Etwinnig: "Let's play every day" - Νοέμβριος και Δεκέμβριος εξ Αποστάσεως

  Τελειώνοντας   με τις μασκότ , όλα τα παιδιά  συμμετείχαν  σε ψηφοφορία  για την ανάδειξη  της  μασκότ  του προγράμματος! Νικητήρια  μασκότ  αναδείχθη  η μασκότ που δημιούργησαν το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου  με το 9ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

Ψηφίζουμε....


και  ιδού  η μασκότ  του έργου μας!


άλλωστε  την ψηφίσαμε  με πολύ μεγάλη χαρά, μια και είμαστε η τάξη της αγάπης!

Στη συνέχεια  χωριστήκαμε  σε ομάδες ανά 2-3  σχολεία  για να  γνωριστούμε καλύτερα,  και να παιξουμε  διάφορα παιχνίδια! Οι ομάδες αυτές  αποφασίσαμε να είναι  σταθερές ανά  2 μήνες.   Το Νηπιαγωγείο μας αποτέλεσε ομάδα  με το Νηπιαγωγείο της Παραλίας Οφρυνίου  και  αποφασίζουμε  να έχουμε τακτικές  τηλεσυναντήσεις  για  να απολαύσουμε  οσο το δυνατόν περισσότερα  παιχνίδια!

Κατά  την πρώτη μας  τηλεδιάσκεψη  τα παιδιά  συστήθηκαν  και τραγούδησαν αγαπημένα  τραγούδια  της τάξης! 


Στην δεύτερη  τηλεδιάσκεψη  ξεκινήσαμε  τα παιχνίδια!  Τα παιδιά  απόλαυσαν  πραγματικά  το παιχνίδι με τους νέους τους φίλους!


Δυστυχώς όμως  τα σχολεία έκλεισαν  λόγω  covid - 19    και  όπως  ήταν λογικό  η επικοινωνία  μεταξύ μας έγινε  δύσκολη. Παρόλα αυτά, εμείς συνεχιζουμε  έργο μας,  το "Let's play every day" έστω και από μακριά. Για το λόγο αυτό έγινε  μία τηλεδιασκέψη  των συνεργατών  ώστε  να δούμε με ποιους τρόπους  θα  συνεχίσουμε.




Αποφασίζουμε να φτιάξουμε συνεργατικά παιχνίδια για να παίζουμε τις ημέρες του Δεκέμβρη και χωριστήκαμε σε 2 ομάδες. Η μια ομάδα σχολείων ζωγράφισε εικόνες με εντολές και δημιουργήθηκε ένας τροχός με αυτές. Η δεύτερη ομάδα ζωγράφισε στολίδια και δώρα για να φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο-παζλ

Μέσω webex  και τη χρήση  του annotate,   τα παιδιά  βάφουν  το χριστουγεννιάτικο στολίδι  που μας ανατέθηκε  




και αμέσως  μετά δημιουργούνται   τα δύο παιχνίδια  συνεργατικά, που  τα  παιδιά  απολαμβάνουν!

1. τροχός


2. on line παζλ



Και όλοι μαζί στελνουμε ευχές 
σε όλους τους εταίρους μας,
 για μια νέα χρονιά  με υγεία  και αγάπη!!!